Koffieschool en trainingen

Particulier of professioneel

Opleiding voor thuis-gebruik


Workshop introductie koffie

Koffie is meer dan zomaar koffie. Weet wat je drinkt. Wat is goede koffie? Hoe proeft slechte koffie? Wat zijn de verschillende manieren van koffiezetten? Welke soorten koffie zijn er? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze workshop. Leer op een leuke en interactieve manier alles over koffie en beleef het koffie proeven.

DATUM:
LOCATIE: Bilzen
DUUR: 4 uur
PRIJS: 65€ / persoon

 

Opleidingen voor gevorderden en professionals

Workshop : Koftails (Koffie Coctails)

Tijdens deze workshop leer je Koffie Coctails maken. Koffie is de basis. Je start met een koffiedrank waarop je verschillende variaties leert maken. Eerst met niet-alcoholische ingrediënten, daarna ook door middel van alcoholische combinaties. Uiteraard heb je de gelegenheid je eigen creaties te proeven en boordelen!

DATUM:
LOCATIE: Bilzen
DUUR: 1 dag
PRIJS: 150€ / persoon, inclusief lunch

Basic Workshop Latte Art

Tijdens deze workshop leer je perfect melk opschuimen. We hebben het over melktechnologie: de verschillende soorten melk, de samenstelling van melk. Allemaal van groot belang om tot de perfecte structuur van melkschuim te komen.

DATUM:
LOCATIE: Bilzen
DUUR: 1 dag
PRIJS: 150€ / persoon, inclusief lunch


Senior Workshop Latte Art

Kennis van het melkopschuimen is voor deze workshop vereist. Hier leer je de techniek van het gieten en de kunst van het werken met melkschuim . We hebben het over de verschillende stijlen en ontwerpen van Latte Art. We leren de meest prachtige en uiteenlopende motieven zoals blaadjes, hartjes, … maken.

DATUM:
LOCATIE: Bilzen
DUUR: 1 dag
PRIJS: 150€ / persoon, inclusief lunch

SCAE Barista Skills Indermediate

Gevorderde barista training. In deze training leer je verschillende dranken van de koffiekaart moeiteloos maken met het oog op kwaliteit en snelheid. Je leert een eigen latte art koffiecreatie maken en nog zoveel meer. Na afloop van de training wordt een uitgebreide praktische en theoretische toets afgenomen.

DUUR: 1 dag
PRIJS: 225€ / persoon, inclusief lunch

SCAE Barista Skills Foundation

Basis barista training. In deze training worden de basisvaardigheden van het baristavak aangeleerd. Aan het einde van de training weet je hoe je een perfecte espresso moet bereiden. Je weet hoe je een koffiemolen moet instellen voor de lekkerste koffie en hoe je een cappuccino moet maken. Je leert het verschil tussen arabica en robusta koffie en nog zoveel meer. En uiteraard toetsen we de theorie aan de praktijk. Na afloop van de training wordt een uitgebreide praktische en theoretische toets afgenomen.

DUUR: 1 dag
PRIJS: 225€ / persoon, inclusief lunch
MINIMUM AANTAL DEELNEMERS: 4

Inschrijven